top of page

LEREN VLIEGEN

Alle begin is moeilijk, en veilig vliegen is belangrijk. Door een club te zoeken heb je de eerste stap gezet om het leren: met een instructeur, lestoestel en leraar-leerling-zenderset van de club!
De zender

 

Er zijn tegenwoordig goede en betrouwbare zendersets beschikbaar op de 2.4 Ghz. Deze techniek waarborgt een storingsvrije overdracht en je loopt niet zoals vroeger het risico van een bezet kanaal.

 

Koop niet zomaar een (mogelijk verouderde) zender op marktplaats of de eerste de beste in de modelbouwwinkel, maar laat je op de club voorlichten!

 

Een goede set is al beschikbaar vanaf 100,- euro.

Het vliegtuig

 

De eerste keuze die je moet maken is of je met een elektrische hulpmotor of puur als zweefvliegtuig wilt gaan vliegen. Een pure zwever kan gestart worden aan de lier of aan een hoogstartlijn. Die hebben we als club.

 

Beginnen met een pure zwever houdt de kosten laag. Met een elektrozwever kun je met minder (loop)moeite vaker starten.

 

Populaire en goede beginners modellen zijn:

 

Puur zwever: Spirit van Great Planes

Elektrozwever: EON 600, EasyGlider.

Leren vliegen

 

Er zijn maar heel weinig mensen die in 1 keer kunnen vliegen, het is een vaardigheid die je echt moet leren. 

Niet overtuigd? Bekijk dan dit filmpje!

 

Het vliegen doe je samen met een instructeur, eerst alleen 1 functie (richtingsroer) en als het goed gaat meer. De instructeur begeleidt je bij de hele vlucht en pakt waar nodig het vliegtuig weer over, zodat je steeds meer zelfstandig vliegt, maar er niet helemaal alleen voor staat.

 

Gaat het dan continue goed en veilig - dan kun je langzaam aan het afvliegen voor het brevet gaan denken. De meeste mensen hebben hier minimaal een jaar voor nodig.

Wat kost dat? Slechts het lidmaatschap van de vliegclub!

 

Wil je vliegles? Neem dan contact op met de secretaris via secretaris@mvc-otto.nl.

bottom of page